Domeinnaam verhuizen naar een andere aanbieder

Als je een .nl domeinnaam wilt verhuizen van de ene aanbieder naar de andere, zijn er enkele stappen die je moet volgen. In deze blogpost zullen we je uitleggen hoe je een .nl domeinnaam kunt verhuizen.

Stap 1: Controleer de verhuisvoorwaarden

Voordat je begint met het verhuizen van je domeinnaam, is het belangrijk om de verhuisvoorwaarden van je huidige aanbieder te controleren. Zo moet je bijvoorbeeld controleren of je domeinnaam niet in quarantaine staat en of de verhuizing niet wordt geblokkeerd door een verhuisblokkade.

Stap 2: Vraag de EPP-code aan bij je huidige aanbieder

De EPP-code is een code die je nodig hebt om je domeinnaam te verhuizen naar een andere aanbieder. Je moet deze code opvragen bij je huidige aanbieder. Zorg ervoor dat je de code op tijd aanvraagt, want soms kan het even duren voordat je de code ontvangt.

Stap 3: Plaats een verhuisaanvraag bij de nieuwe aanbieder

Als je de EPP-code hebt ontvangen, kun je een verhuisaanvraag plaatsen bij de nieuwe aanbieder. Dit kun je meestal doen via het klantenpaneel van de nieuwe aanbieder. Je moet hierbij de EPP-code invullen en aangeven dat je je domeinnaam wilt verhuizen. Je vult dus gewoon je domeinnaam in zoals je hem ook als nieuw domein zou registreren. Het systeem geeft aan dat het domein al bezet is en vraagt dan meestal of je de domeinnaam wilt verhuizen en wat de EPP-code is.

Stap 4: Bevestig de verhuisaanvraag bij je huidige aanbieder

Na het plaatsen van de verhuisaanvraag bij de nieuwe aanbieder, moet je ook de verhuisaanvraag bevestigen bij je huidige aanbieder. Dit kun je meestal doen via het klantenpaneel van je huidige aanbieder. Hierbij moet je aangeven dat je akkoord gaat met de verhuizing en de EPP-code invullen.

Stap 5: Wacht op de verhuizing

Nadat je de verhuisaanvraag hebt geplaatst en bevestigd, is het wachten op de verhuizing. De verhuizing kan enkele dagen tot een week duren, afhankelijk van de aanbieder en het type domeinnaam. Tijdens de verhuizing zal je website tijdelijk offline zijn. Zorg ervoor dat je bezoekers op de hoogte brengt van de verhuizing en eventueel een tijdelijke pagina plaatst.

Stap 6: Controleer de verhuizing

Als de verhuizing is afgerond, moet je controleren of alles goed is verlopen. Controleer of je domeinnaam goed is overgezet naar de nieuwe aanbieder en of je website weer online is. Daarnaast moet je ook controleren of je instellingen, zoals de DNS-records, nog steeds goed staan.

Conclusie

Het verhuizen van een .nl domeinnaam is relatief eenvoudig, maar je moet wel een aantal stappen doorlopen om ervoor te zorgen dat de verhuizing goed verloopt. Door de verhuisvoorwaarden van je huidige aanbieder te controleren, de EPP-code aan te vragen, een verhuisaanvraag te plaatsen bij de nieuwe aanbieder, de verhuisaanvraag te bevestigen bij je huidige aanbieder en te wachten op de verhuizing, kun je je domeinnaam succesvol verhuizen.

Vergeet niet om na de verhuizing alles goed te controleren en eventueel instellingen aan te passen zoals de nameservers of dns instellingen. Op deze manier kun je zonder problemen overstappen naar een nieuwe aanbieder voor je .nl domeinnaam.

Scroll naar boven