Lijst met meest gemaakte fouten bij het bedenken van een domeinnaam

Omdat mensen dol zijn op lijstjes. Hier de meest gemaakte fouten die mensen maken als ze een domeinnaam bedenken.

Veelgemaakte fouten bij het bedenken van een domeinnaam Uitleg
Te lang en moeilijk te spellen domeinnaam Een domeinnaam die te lang is of moeilijk te spellen kan ervoor zorgen dat bezoekers jouw website niet kunnen vinden of onthouden. Kies daarom een korte en gemakkelijk te spellen domeinnaam.
Onduidelijke of verwarrende domeinnaam Een domeinnaam moet duidelijk zijn en aangeven waar jouw website over gaat. Een verwarrende domeinnaam kan ervoor zorgen dat bezoekers niet begrijpen waar jouw website over gaat.
Afkortingen in de domeinnaam Afkortingen kunnen verwarrend zijn voor bezoekers die niet bekend zijn met jouw merk of niche. Kies daarom voor een domeinnaam die duidelijk en gemakkelijk te begrijpen is.
Gebruik van cijfers of speciale tekens in de domeinnaam Het gebruik van cijfers of speciale tekens in een domeinnaam kan verwarrend zijn voor bezoekers en moeilijk te onthouden.
Kiezen van een domeinnaam die te veel lijkt op die van een concurrent Een domeinnaam die te veel lijkt op die van een concurrent kan ervoor zorgen dat bezoekers jouw website en die van jouw concurrenten door elkaar halen.
Domeinnaam die niet past bij de niche of doelgroep van de website Een domeinnaam moet passen bij de niche of doelgroep van jouw website om de juiste doelgroep aan te spreken.
Te algemene domeinnaam die niet specifiek genoeg is Een te algemene domeinnaam kan ervoor zorgen dat jouw website niet opvalt tussen andere websites in dezelfde niche. Kies daarom voor een domeinnaam die specifiek genoeg is om jouw website te onderscheiden van de concurrentie.
Niet controleren op beschikbaarheid van de domeinnaam voordat deze wordt gebruikt Het is belangrijk om de beschikbaarheid van de domeinnaam te controleren voordat deze wordt gebruikt. Het kan anders voorkomen dat de domeinnaam al in gebruik is en jouw website niet kan worden geregistreerd.
Geen rekening houden met SEO bij het kiezen van de domeinnaam Het is belangrijk om rekening te houden met zoekmachineoptimalisatie (SEO) bij het kiezen van een domeinnaam. Het opnemen van relevante zoekwoorden kan helpen om de website hoger te laten ranken in zoekmachines.
Te ingewikkelde of obscure domeinnaam die moeilijk te onthouden is Een te ingewikkelde of obscure domeinnaam kan ervoor zorgen dat bezoekers jouw website niet kunnen onthouden en terugkomen.

Vaak gemaakte fouten bij het bedenken van een Exact Match Domein (EMD)

Exact Match Domeinen (EMD) zijn een favoriete manier om een domeinnaam te verzinnen. Maar hier kun je ook fouten maken waardoor je later last kan krijgen van problemen. Hieronder vind je een lijst met zaken waar je rekening mee moet houden als je een EMD wilt vastleggen.

Veelgemaakte fouten bij het bedenken van een EMD domeinnaam Uitleg
Overmatig gebruik van zoekwoorden in de domeinnaam Het overmatig gebruik van zoekwoorden in een EMD domeinnaam kan er spammy uitzien en kan resulteren in een lagere rangschikking in zoekmachines.
Kiezen van een te generieke domeinnaam die niet onderscheidend genoeg is Een te generieke domeinnaam kan ervoor zorgen dat jouw website niet opvalt tussen andere websites in dezelfde niche. Kies daarom voor een EMD domeinnaam die specifiek genoeg is om jouw website te onderscheiden van de concurrentie.
Geen rekening houden met merkbaarheid en branding bij het kiezen van de domeinnaam Het is belangrijk om rekening te houden met merkbaarheid en branding bij het kiezen van een EMD domeinnaam. De domeinnaam moet jouw merkidentiteit weerspiegelen en gemakkelijk te onthouden zijn voor jouw doelgroep.
Gebruik van zoekwoorden die niet relevant zijn voor de inhoud van de website Het gebruik van zoekwoorden die niet relevant zijn voor de inhoud van de website kan ervoor zorgen dat bezoekers jouw website als misleidend beschouwen en jouw website verlaten.
Te lange domeinnaam die moeilijk te onthouden is Een te lange domeinnaam kan moeilijk te onthouden zijn voor jouw doelgroep. Kies daarom voor een EMD domeinnaam die kort en gemakkelijk te onthouden is.
Kiezen van een domeinnaam die te veel lijkt op die van een concurrent Een EMD domeinnaam die te veel lijkt op die van een concurrent kan ervoor zorgen dat bezoekers jouw website en die van jouw concurrenten door elkaar halen.
Gebruik van streepjes of speciale tekens in de domeinnaam Het gebruik van streepjes of speciale tekens in een EMD domeinnaam kan verwarrend zijn voor bezoekers en kan de merkbaarheid van jouw website verminderen.
Niet controleren op beschikbaarheid van de domeinnaam voordat deze wordt gebruikt Het is belangrijk om de beschikbaarheid van de domeinnaam te controleren voordat deze wordt gebruikt. Het kan anders voorkomen dat de domeinnaam al in gebruik is en jouw website niet kan worden geregistreerd.
Te gefocust zijn op zoekwoorden in plaats van de gebruikerservaring Het is belangrijk om naast het opnemen van relevante zoekwoorden ook te focussen op de gebruikerservaring van jouw website. Een goede gebruikerservaring kan ervoor zorgen dat bezoekers langer op jouw website blijven en terugkeren.
Geen rekening houden met veranderende zoekalgoritmes en richtlijnen bij het kiezen van de domeinnaam Het is belangrijk om rekening te houden met veranderende zoekalgoritmes en richtlijnen bij het kiezen van een EMD domeinnaam. Zoekmachines kunnen hun algoritmes en richtlijnen wijzigen, wat kan leiden tot veranderingen in de rangschikking van websites. Houd daarom rekening met deze veranderingen bij het kiezen van een EMD domeinnaam.
Scroll naar boven